Bu Blogda Ara

16 Nisan 2013 Salı

Neden Leyla İle Mecnun ?

Neden Leyla İle Mecnun ?

Ben tanıyanlar bilir Leyla ile Mecnun u ne kadar sevdiğimi..Pek çoklarına anlatmanın yolunu bulamadığım bu durum benden kaynaklanmıyor , diziden kaynaklanıyor ..Neredeyse her sahnesinde gülmekten kırıp geçiren ve hayatımın neşesi haline gelen bu dizi kendisine fanatik derecesinde bağlanmamızı sağlıyor..Sosyal ağlarda pazartesi sendromu diye anlatılan "hastalık" biz Leyla İle Mecnun bağımlılarına göre haftanın tek neşesi olan gün oluveriyor bir anda..Her pazartesi akşamı daha dizi başlamadan Twitter da Dünya gündemine giren , IMDB gibi dünyanın en kaliteli sitelerinden birinde en iyi 10 dizi arasına girmeyi başaran tek Türk dizisi olan ve pek çoğumuz için tek neşe kaynağı olan Leyla ile Mecnun olduğunda hepimiz hep bir ağızdan diyoruz ki #BugüngünlerdenLeylaİleMecnun..

Ana teması , kaderleri doğdukları anda birbirlerine bağlanan iki karakter olan Leyla ve Mecnun un kavuşma sürecini anlatıyor..Mecnun'un bu yolda ; can yoldaşı diye tabir edebileceğimiz yalnızlığına boyun eğmeyen ve renkli kişikli bir İsmail Abisi ( ki o hepimizin İsmail Abisidir ) , dostlarının her yardıma ihtiyacı olduğunda her kilidi açabilecek olan bir Hırsız Yavuzu ( Erdal baggalın deyimiyle hırsız Yaviz :)) ,Mecnuna idol olabilecek ama genelde onu fazla dinlemediği İskender Babası , rüyasından çıkıp fırlayan bir Ak sakallı D.D. si , dışardan eve aldıkları Dost sakallı ve Az sakallı D.D. lerimiz (Az sakallı benim favorim:)) , Ve mahallenin kalbi , Çayların efendisi , Her hali komik olan Erdal baggal  var ..

Kendi çölünde kaybolabilecek derecede içten , 2-3 bölümde bir dünyayı kurtaran ve şu anki günümüzden 1 sene sonrasında geçen diziyi sevmeyenlere anlatmak elbette zor oluyor bizim için..Ama biz kendi halimizle de mutluyuz yani ihtiyacımız olduğundan değil onlara maksat cahile laf anlatmaya çalışmak bizimkisi..Günümüzde git gide kaybolan mahalle kültürü , dostların yardımına koşma mantığı bu dizide son nefer olarak yaşıyor adeta..Kendi içerisinde belli muhabbetleri ve geyikleri olan diziye ortasından başlayıp da sevmemeniz gayet doğal anlayışla da karşılıyoruz sizleri ama geyiklerimizi anlamayınca AT gibi bakmayın suratımıza öyle :)

Kendi geyiklerinden bazıları ise şunlar : AT muhabbeti , Mecnun ve İsmail abimin sahildeki "Mecnuuuuuuun Hoooop Naaaaptııın ..." muhabbeti , Erdala edilen beddualar ve Sigaraya sakız içkiye üzüm erik vb. denmesi gibi muhabbetler absürd komedi olmasına rağmen izlemeyenlere absürd geliyor..

Daha yazılacak aslında pek çok geyik muhabbet ve Leyla ile Mecnunu övecek o kadar çok özelliği var ama dediğim gibi Biz Kireçburnu çakalları olarak bizi mahallemizle başbaşa bırakın başka da birşey istemiyoruz ..
O yüzden son söz olarak diyorum ki bize laf sokmaya çalışan Leyla İle Mecnun izlemeyenleri ayak serçe parmaklarını sehpaya vursunlar emi..Hadi Eyvallah ..Öperler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder