Bu Blogda Ara

22 Nisan 2013 Pazartesi

Biz ne ara bu kadar "Cool" olduk la?..


Biz ne ara bu kadar "Cool" olduk la?..
                90 ların başında 80 lerin sonunda çocuk olanlar bilirler mahalle kültüründeki dayanışma ve sevgiyi..Marketlerin yerinde bakkalların olduğu her hafta pazara gidilen ve pazar akşamları şahane pazardan önce banyo yapılıp sonrasında şahane pazar izlenen dönemlerden bahsediyorum..Bizim dönem diye tabir ettiğim o zamanın insanları şu günlerde bi artistlik havasına giriyorlar..Yaşadığı yeri beğenmeme , aile bağlarını amerikan özentisi şeklinde koparma çabaları ve her ortamda dikkat çekeyim de belki takılan olur mantığıyla yapılan bu esintiler samimiyetsizlik derecesinde bile değil..(Amma uzun cümle oldu ha)..Kulağına kulaklığı takanın şarkıcı , iki fotoğrafı beğenilenin ünlü , Yabancı şarkı dinleyince bi halt olacak sanıp Türkçe şarkıları beğenmeyince cool olunan ve Sosyal medya kaşarlığının doruk noktalarında olduğumuz şu günlerde kendimize çeki düzen vermemiz gerekli bence..Aksi takdirde geri dönüş için çok geç olabilir..
                Bahsettiğim şeyleri yapanların çoğu benim neslimdeki adamlar - bayan arkadaşlar..(Bayandan adam olmazmı klişesine girmeyin lütfen onu ayrıca konuşuruz :))Daha beş on sene önce yaptıklarına baksalar kendilerinden utanırlar hatta yerin dibine geçerler..İşte o yaptıklarından bazıları:
*Daha 10 sene öncesine kadar ağzının suyu akarcasına Pokemon-Şirinler-Taş Devri-Jetgiller izleyen sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar şimdilerde yabancı özentisi şeyler izlemenize rağmen akşam olduğunda Reha Muhtar abimizle Barış Mançoyla adam olacak çocuklar izleyenler sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar sokakta yarım ekmek domates-tuz karışımı afiyetle yeyip arkadaşlarınızla paylaşan da sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar Pazardan pazara yıkanan da sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar şimdi küçümsediğiniz çocukların meslekleri haline gelmesine rağmen sokakta bulduklarını eve getirip annelerden dayak yiyen de sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar marka giyinmeyi geçiyorum (Onu bi tarafa attım) her sabah önlük için yakalık takan , Gömlek için kravatları aile büyüklerine bağlatanda sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar Paranızı ve zamanınızı atariye yatıran da sizdiniz şimdilerde Playstaion salonu ve Cafe tarzı yerlerde takılmanıza rağmen !
*Daha 10 sene öncesine kadar Akşam ezanından önce evde olanda sizdiniz!
*Daha 10 sene öncesine kadar Hollywood vs. yoktu Nuri Alçolu Tarık Akanlı uyuşturuculu filmler izleyip gerilen , Cüneyt abimin destanlarıyla vatan-millet-sakarya sını kabartan , Kemal Sunal gibi gülüşüne paha biçilemeyecek bir adama gülende sizdiniz!
Hatta bunların Hepsi Bizdik..Sahi biz ne ara bu kadar "Cool" olduk la?..
Hadi eyvallah..Öperler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder