Bu Blogda Ara

25 Nisan 2013 Perşembe

Kasmayın Oğlum


Merhabalar dostlar ..
                Vize dediğimiz olayın sıkıcılığı anlatılmaz yaşanır misali adeta..Senenin en başında bu sene işleri sıkı tutacam diye başlayan öğrenci topluluklarının çoğu 15 . günü göremeden saldıkları için vize-final-büt haftalarında dayanışma hat safaya ulaşıyor..Sınıf oldukları aklına gelen öğrenci dostlarımız ders notu konusunda AB RH+ kan grubuna dönerek genel alıcı oluveriyorlar bir anda..
                Yolda görse selam vermeyeceği hatta yolunu değiştireceği adamların adeta ağzının içine bakarak ondan yardım dileniyorlar..Düzenli çalışacağım ifadesiyle yola çıkılmasına rağmen düzenliden kastın son 1 hafta olduğu anlaşılınca yumurtanın ağza gelmesi misali herkes tutuşuyor bir anda..Bu durumdan istifade eden kim mi peki ? Fotokopi merkezleri tabi ki..Eskiler bilir , tüp kuyrukları , şeker kuyrukları olurdu , o hesap fotokopi kuyrukları oluşuyor..Sırt çantasına yiyecek doldurup arkadaşlarıyla helalleşip fotokopi merkezine adeta Survivor kampı kuran da var arkadaşına iteleyende var..Genelde geçer not için yapamayacakları şey yoktur bu türün temsilcilerinin..
                Örneğin; Sınava girdim bugün tanımadığım biri kağıdını azcık açar mısın dedi durduk yere..Dilimden şu kelimeler dökülebildi o an "Aleyküm selam Bende Mehmet memnun oldum tanıştığımıza.." adamın bana dediği akıllara zarar cümle ise şu:"Bırak şimdi tanışma faslını iş konuşalım.." artık neyin kafasını yaşıyorsa..Fotokopi merkezinde birşey mi yaptılar nedir anlamadım gitti..
                Sözün özü şu dostlar sınavlar geçer gider..Önemli olan sonuç değil kazandığınız karakterli insan sayısıdır..En ufak olayda küsmeyen ve sadece sınav zamanı değil her daim yanınızda olan adamları yakınınızda tutun..Ne demiş sami abi : "İnsanlara çok değer verirsen giderler..Değer vermezsen de giderler..Yani insanlar gider..Kasma..".Dur lan bu olmadı buraya ..Şöyle düzelteyim o zaman çıkarı olan insanlar gider adamlar kalır..Hah bu güzel oldu bak..
                Sonuç olarak günün ilk yalnızlarına ve adam gibi adamlarına benden efsane bir replik gelsin.."Gün ağarırken günün ilk yalnızları için İzzet Altınmeşe söylüyor : Yar dügmeli dügmeli.."
Hadi eyvallah..Öperler..Vizelerde başarılar ama fazla da kasmayın..

6 yorum:

  1. Mehmet spartacüs öldü artık bunu kabullen o bidaha geri gelmiycek.sparatcüs öldü öleli senin halin hiç iyi değil...ölenle ölünmez . :)

    YanıtlaSil
  2. Rahmetli çok iyi adamdı ama yaa :)

    YanıtlaSil
  3. aynen üstad at gibi adamdı :)

    YanıtlaSil
  4. adam vize zamanı blog yazıyor olum senin sınavın yok mu :) nese güzel yazı kimin ne oldugu anlasılır kocum zamanla insan sarrafı oluyosun sınavlarda başarılar :)

    YanıtlaSil
  5. Kanka vizelerden önce hazırladıydım bunu şimdi yayınlamak kısmet oldu :) eyv. kanka yorum için :)

    YanıtlaSil