Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2013 Salı

Bizden neden Süper Kahraman Çıkmıyor?


Neden Bizden Bi Süper Kahraman Çıkmıyor
                Çocukken izlediğim çizgi filmler ve büyüdüğümde izlediğim fantastik-bilim kurgu tarzı filmlerde görmüş olduğum bi benzerlik var.. Neredeyse hepsinde bi süper kahraman var .. Bizde niye yok la hiç süper kahraman.. Dünyayı kurtaran adamının oğlu- Altar'ın oğlu Tarkan - Ve Cüneyt babayı saymazsak yok yani..
                Elimizdekilerin de çok mükemmel süper güçleri olduğu söylenemez olanlar da mantıksızlık abidesi hani.. Misalen Altar'ın oğlu Tarkan.. Adam kaynar suya giysisiz giriyo giysili çıkıyo .. Artık suda ne yapıyolarsa .. Ya da alın size bir Tarkan Repliği :
-Tarkan: Kurt babanı kim öldürdü?
-Kurt: Hav hav hav hav hav..
- Tarkan : Hain Kostok..
                Şimdi buradaki 7 mantıksızlık farkını bulunuz.. Ben bunları kötülemek vb. için söylemiyorum sadece bizden neden çıkmıyo adam akıllı bi kahraman onu merak ediyorum.. Veya Battala bakalım.. Adam eliyle okları tokatlıyo hatta aynı tokadıyla 3 adam öldürüyo tek seferde..
                Peki neden çıkmıyor bizden kahraman? Çünkü bastırılmış bir doğamız var bizim millet olarak.. Aman ne gerek var lafı hayatımızın her yerine nüfuz ettiğinden olmuyo bu tarz işler bizde..Çıkartacak olsak süper kahraman esinlenecek pek çok karakterimiz var tarihte.. Al onların birini uyarla günümüze yapıştır yayınla gitsin.. Ya da aklına hiç mi gelmiyo bi süper güç eklemek kahramana.. Koy bir tarafına lazeri ışını ne bileyim öyle şeyleri destansı bir de hikaye yazdın mı tamamdır işte.. Bak Cem Yılmaz'a.. Adam her ne kadar süper kahraman film olmasa da Gora ile Türk sinema endüstrisinde (benim şahsi fikrim) bilim kurgu adına destan yazdı.. Yani yapılacağının canlı kanıtı oldu..
                Yapacak olsak bizim teknolojimizde hayal gücümüzde imkanlarımızda yeterli.. Yeter ki çıksın bir babayiğit desin ki ben bu oyunu bozarım ve ben bu işi yaparım arkadaş .. Bak ondan sonra Dünya sinema endüstrisinde çağ açıyor muyuz açmıyor muyuz?
Hadi eyvallah Dostlar.. Öperler ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder